Vaak gestelde vragen

Algemeen

 1. Zorg dat de wearable is opgeladen.
 2. Indien u de Garmin Connect app op uw telefoon heeft staan, deïnstalleer deze. De Wavy app en Garmin app werken momenteel helaas nog niet naast elkaar.
 3. Schakel de locatie en bluetooth verbindingen in op uw telefoon.
 4. Als u de wearable nog niet eerder hebt ingesteld, staat er als het goed is ‘hello, hallo,’ etc. in het scherm. Mocht dit niet het geval zijn en staat er al een tijdstip op het scherm, reset dan het horloge, om in de ‘hello' modus terecht te komen.
  Zie https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/vivosmart4/EN-US/GUID-CD5DC840-207F-4CC3-AD71-D5A276317EEB.html.
 5. De wearable dient te worden gekoppeld in de Wavy app. De wearable werkt niet door zelf de wearable in het bluetooth menu van de telefoon te koppelen. Mocht dit wel zijn gebeurd, ga dan naar de bluetooth instellingen van uw telefoon. Als Vivosmart 4 in de lijst met gekoppelde apparaten staat, ontkoppel deze.
 6. Open de Wavy app en klik op verbind (dit heet 'connect' als de app taal in het Engels staat).
 7. Als er een koppelcode wordt gevraagd dan verschijnt deze 6-cijferige code op uw wearable.

 1. Mocht de koppelcode bij stap 7 van ‘Hoe verbind ik de Garmin Vivosmart 4 wearable met de Wavy app?’ niet werken, dan kunt u proberen uw telefoon opnieuw te starten en het weer te doorlopen.
 2. Voor Android gebruikers: Als de app geen verbinding kan maken met de wearable, schakel dan handmatig in uw Android instellingen bij app permissies het volgende in:
  Zet de locatietoestemming voor de Wavy app in de systeeminstellingen op "Altijd toestaan"
 3. Voor Android gebruikers: na de melding dat de wearable succesvol is gekoppeld, 'bevriest' het scherm van de app eenmalig voor ongeveer 30 seconden. Dit betekent dat het touch screen van de telefoon even niet reageert. Houdt de Wavy app open, en na 30 seconden zijn de telefoon en de app weer normaal te gebruiken.
 4. Voor Android gebruikers: alleen als u bij het klikken op de Play Store link vastloopt op een pagina met ‘Please wait/even wachten’ (afbeelding van een satelliet en knop om een wachtspelletje te doen). Open de Play Store link niet vanaf uw mobiele telefoon maar vanaf uw laptop in een browser. U kunt op deze pagina inloggen met uw Google account. Dit moet hetzelfde account zijn wat u heeft doorgegeven aan de medewerker van het Radboudumc. U krijgt dan het volgende scherm te zien:

  Hier kunt u vervolgens klikken op 'download it on Google Play'. U wordt omgeleid naar de Play Store in uw browser:

  Klik vervolgens op Install/Installeren. U krijgt dan een lijst te zien van uw beschikbare Android telefoons, bijvoorbeeld:

  Selecteer uit de lijst uw huidige Android telefoon en klik op Install/Installeren. U krijgt vervolgens een melding op uw Android telefoon dat de app is aan het installeren, of zojuist succesvol geïnstalleerd is.

 5. iPhone gebruikers (bekend bij iPhone 6S en iOS versie 14): U klikt op de uitnodigingslink voor Testflight en loopt vast op een scherm ‘redeem code’. Deïnstalleer de Testflight app en open nogmaals de Testflight link in uw email. Er verschijnt een scherm met 3 stappen: bij bullet point 1 staat een knop om Testflight te installeren, wacht hiermee nog even. Bij bullet point 3 staat een code, noteer deze op een blaadje, deze heeft u zo nodig. Klik vervolgens op de knop bij bullet point 1 om de Testflight app te installeren. Als u Testflight opent verschijnt een knop met ‘redeem code’. Hier voert u de code in die u zojuist heeft opgeschreven. Hierna wordt u doorgestuurd naar het scherm om de Wavy app te installeren.

 6. Android gebruikers (bekend bij Android 12): U volgt de reguliere stappen om de wearable te verbinden maar de app blijft zoeken naar wearables en toont geen lijst met beschikbare apparaten. Ga naar de systeeminstellingen van uw telefoon. Zoek bij apps naar Wavy en klik op Permissions. Hier ziet u 2 onderwerpen waarvoor u toestemming moet geven: Location (Locatiegegevens) en Nearby devices(apparaten in de buurt). Bij Location moet de toestemming staan op ‘Altijd aan’ en bij Nearby devices moet de toestemming staan op ‘Aan’. Als u de Wavy app afsluit, heropent en weer klikt op wearable verbinden, kunt u nu de vivosmart 4 zien.

Als het ondanks de reguliere stappen niet lukt kunt u telefonisch of via email contact opnemen. De gegevens hiervoor heeft u via email ontvangen.

De Wavy app heeft op dit moment 5 functies: stress notificaties, een overzicht van stressdata, een symptomenlogboek, een planner en ontspanningsoefeningen.
 1. Stress notificaties: De Wavy app houdt gedurende de dag op de achtergrond uw stressniveau in de gaten op basis van uw Garmin wearable. Wanneer Wavy dit 'hoog' vindt, verschijnt een notificatie op het scherm van uw telefoon. U kunt de boodschap of weg-swipen/negeren, of erop tikken om de Wavy app te openen en een ontspanningsoefening te doen. Houdt er rekening mee dat deze stress notificaties door de Wavy app op uw telefoon verschillen van de stress notificaties die de Garmin wearable zelf op de wearable toont. De stress notificaties op de wearable mag u in principe volledig negeren. De stress notificaties op uw telefoon van de Wavy app raden we wel aan om te volgen.
 2. Overzicht van stressdata: In de app vindt u een overzicht van uw stress data in het Home menu. Hierbij ziet u onder andere een kaartje in beeld van wat uw gemeten stressniveau is op dit moment. Hierbij maakt de app onderscheid 3 klassen: laag, normaal, of hoog. Ook kunt u in het Home menu zien wat de stressmetingen over de afgelopen tijd zijn. Een hoog getal/balkje betekent weinig stress. Een laag getal/balkje betekent meer stress.
 3. Symptomenlogboek: De Wavy app bevat een dagboekmenu waarbij u op ieder gewenst moment kunt aangeven hoe u zich voelt/voelde. Hierbij kunt u eerst een smiley kiezen op een schaal van 1-5 en vervolgens meer details intypen. Deze logs kunnen zo vaak als u wilt op een dag worden aangevuld. Voor het onderzoek is dit een belangrijke toevoeging bovenop de stressdata uit de wearable.
 4. Planner: In het dagboekmenu zit een planner waarmee u uw dagen vooruit kunt plannen. Dit kan op de gebieden ‘werk', ‘rust’, ‘sociaal’ en 'beweging’. U kunt tot 7 dagen vooruit per onderdeel aangeven hoeveel tijd u hieraan wenst te besteden op de betreffende dag. Hiervan ziet u vervolgens een overzicht terug.
 5. Ontspanningsoefeningen: In de Wavy app zit een ontspanningsmenu om te helpen uw stress niveau te verlagen. In het ontspanningsmenu kunt u een ademhalingsoefening doen door op start te drukken. Vervolgens volgt u de aanwijzingen in de app met inademen, de adem inhouden en uitademen. De oefening wordt automatisch beëindigd. Mocht u behoefte hebben aan nog een oefening, dan kunt u deze nogmaals starten met de ‘start’ knop. Wanneer een oefening bezig is kunt u deze altijd voortijdig afbreken door op de stop knop te drukken.

Nee helaas nog niet, de Garmin Connect app verstoort de metingen van de Wavy app. Voor betrouwbare testresultaten en een goede werking van de Wavy app, dient u de Garmin Connect app niet op uw telefoon te hebben staan.

Bluetooth

Volg hiervoor de stappen bij de vraag Hoe verbind ik de Garmin Vivosmart 4 wearable met de Wavy app?

Volg hiervoor de stappen bij de vraag Hoe verbind ik de Garmin Vivosmart 4 wearable met de Wavy app?

Deze kunt u gerust tegelijkertijd gebruiken.

Stress meldingen

U kunt in het Home menu een overzicht van uw stressdata zien. Mocht hier geen data in staan, dan kunt u even de app volledig uit de achtergrondtaken sluiten en opnieuw openen. Mocht de app hierna nog steeds geen data laten zien, neem dan contact op via email of telefoon.

Nee, voor het onderzoek is het belangrijk dat deze worden getoond indien de app stress meet.

Stress speelt zowel bewust als onderbewust, de app volgt beiden. Hierdoor detecteert de app ook stress wanneer u het zelf niet altijd doorheeft. De app meet uw stress een aantal keren per uur. Soms kan het dus voorkomen dat het stressniveau wordt getoond van een laatste meting, waarbij u nog wel gestresst was. Deze wordt na maximaal 15 minuten ververst. Mocht dit niet vanzelf gaan, dan kunt u de app even afsluiten uit de achtergrondtaken en opnieuw openen. iPhone gebruikers krijgen vanzelf een melding om de app weer te openen wanneer u deze afsluit.

Crash reports

Mocht u een melding hiervan krijgen, dan mag u deze crash reports doorsturen via de functie op uw telefoon. U hoeft hier geen verdere acties op te ondernemen. De Wavy app handelt dit automatisch af en zou moeten blijven werken. Mocht het voorkomen dat de app hierdoor geen data meer opslaat, dan nemen wij zelf contact met u op.

De app moet op de achtergrond blijven draaien om te kunnen meten. Als u de app volledig uit de achtergrondtaken afsluit krijgt u een melding op de app weer te openen. Bij sommige telefoons zijn er automatische energiebesparende instellingen die de app afsluiten. In uw telefooninstellingen kunt u de energiebesparende mogelijkheden aanpassen om de app draaiend te houden.

Batterij

Bij sommige telefoons is het verbruik iets hoger. U zult de telefoon in dit geval iets eerder moeten opladen dan gebruikelijk.

De wearable zal bij normaal gebruik ongeveer om de 2 dagen moeten worden opgeladen. Mocht het binnen een paar uur na opladen leeglopen, neem dan contact op met uw contactpersoon bij het ziekenhuis. Wij kijken dan na of u een vervangend toestel nodig heeft.

Onderhoud

De wearable heeft een sensor aan de binnenzijde van het bandje. We raden aan om de sensor minstens 1x per maand met een vochtig doekje schoon te vegen. De metingen van de sensor kunnen minder nauwkeurig worden als u dit enkele maanden overslaat.
De wearable is ook afwasbaar, aangezien het waterdicht is (zie hiervoor de instructies bij de verpakking van Garmin.

U ontvangt automatisch software updates via de App store en Play store indien nodig, hier hoeft u verder niets voor te doen. Mocht een update belangrijk zijn, dan ontvangt u hiervoor een bericht vanuit het ziekenhuis.